***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! Случаят „Дебора“ извади и други скандални решения на съда. Пуснаха от ареста кмета на Генерал Тошево


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 10 август   

 

Случаят „ Дебора “ от Стара Загора извади на бял свят и други водени каузи, при които жертвите чакат обективни присъди.

Близки на починало през 2019 година момче споделят в ефира на Нова телевизия, че мъж, който е блъснал и умъртвил сина им, сега е на независимост с условна присъда. Въпреки че 25-годишният Живко е със счупена челюст, при рухването изпада в кома и умира от черепномозъчна контузия, прокурорът, настояват околните, упорства, че починалият е имал лека телесна щета.

***

Близнаците от Цалапица се отхвърлиха от това да апелират мярката си за неотклонение и обявиха, че избират да останат в ареста.

Причината - боязън от персонална разпра в селото, съобщи Нова тв.

Те са упрекнати в персонално укривателство за жестокото ликвидиране на Димитър Малинов.

***

Задържаха 49-годишен мъж по обвинявания, че е нанесъл побой на дамата, с която живее, и майка ѝ. Те са с леки телесни повреди.

***

***

Той беше арестуван по искане на Европейската прокуратура по следствие за измами с европейски средства. 

Това е първият арест в България по искане на службата на европейския основен прокурор Лаура Кьовеши.

***

„ Директорът на болничното заведение във Враца подаде оставка и аз ще я приема ", съобщи в „ Денят стартира " здравният министър проф. доктор Христо Хинков.

По думите се чака да бъде въведена наложителна електронна рецепта за антибиотици.

***

Учителските заплати се усилват с 15%. Това става по силата на анекс към груповия трудов контракт за системата на предучилищното и учебното обучение, който подписаха през днешния ден министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков и обществените сътрудници.

***

Севернокорейският водач Ким Чен Ун уволни висшия си военачалник и прикани за усилване на подготовката за война " по нападателен метод ". Това включва увеличение на производството на оръжия и осъществяване на повече учения, оповестяват държавните медии.

***

Военната хунта, завзела властта след преврата в Нигер, образува държавно управление, според декрет на новия водач на страната, военачалник Абдурахаман Чиани, прочетен през миналата нощ по националната телевизия, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Агенция Франс Прес. 

***

Германия и Украйна са се споразумели Киев да получи още системи за противовъздушна защита „ Пейтриът “, заяви във вечерното си видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски, представен от Ройтерс и украинските организации.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР